Sastāvdaļas
- 10-12 nelieli lavaša apļi
- 300 g šampinjonu
- 150 g vārītas vistas gaļas
- 150 g kartupeļu
- 120 g sīpolu
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 50 ml piena
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 50 g cieta siera
- 1/2 saišķīša pētersīļu
- 1/2 saišķīša diļļu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā, izvāra ar visu mizu, atdzesē, novelk mizu, sagriež gabaliņos.
- Sīki sagriež sīpolus un vārīto vistas gaļu.
- Sēnes noskalo, sagriež šķēlītēs.
- Pannā uzkarsē augu eļļu, cep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno sēnes, cep, maisot, 7-10 minūtes.
- Pievieno vistas gaļu, kartupeļus, pieber sāli, piparus, cep uz mērenas uguns 7-10 minūtes.
- Pievieno sakapātus pētersīļus un dilles, samaisa un noņem no uguns.
- Sakuļ olas ar skābo krējumu, ja krējums ir pārāk biezs, pielej pienu, pieber sāli, piparus.
- Rupji sarīvē sieru.
- Mazās veidnītēs ieklāj lavaša apļus, pilda ar pildījumu, uzkaisa rīvētu sieru.
- Uzlej olu-skābā krējuma maisījumu.
- Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
- Gatavu sacepumu pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
- Kad sacepums ir mazliet atdzisis, izņem to no veidnītēm, liek traukā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!