Sēņu sacepums lavašā

Sēņu sacepums lavašā Foto: Sēņu sacepums lavašā

Sastāvdaļas

  • 10-12 nelieli lavaša apļi
  • 300 g šampinjonu
  • 150 g vārītas vistas gaļas
  • 150 g kartupeļu
  • 120 g sīpolu
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 50 ml piena
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 50 g cieta siera
  • 1/2 saišķīša pētersīļu
  • 1/2 saišķīša diļļu
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, izvāra ar visu mizu, atdzesē, novelk mizu, sagriež gabaliņos.
  2. Sīki sagriež sīpolus un vārīto vistas gaļu.
  3. Sēnes noskalo, sagriež šķēlītēs.
  4. Pannā uzkarsē augu eļļu, cep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
  5. Pievieno sēnes, cep, maisot, 7-10 minūtes.
  6. Pievieno vistas gaļu, kartupeļus, pieber sāli, piparus, cep uz mērenas uguns 7-10 minūtes.
  7. Pievieno sakapātus pētersīļus un dilles, samaisa un noņem no uguns.
  8. Sakuļ olas ar skābo krējumu, ja krējums ir pārāk biezs, pielej pienu, pieber sāli, piparus.
  9. Rupji sarīvē sieru.
  10. Mazās veidnītēs ieklāj lavaša apļus, pilda ar pildījumu, uzkaisa rīvētu sieru.
  11. Uzlej olu-skābā krējuma maisījumu.
  12. Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
  13. Gatavu sacepumu pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
  14. Kad sacepums ir mazliet atdzisis, izņem to no veidnītēm, liek traukā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes