Sēņu ragū

Sēņu ragū Foto: izum.ua

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigu sēņu
  • 30 ml olīveļļas
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote maltu melno piparu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 80 ml sarkanvīna
  • 125 ml vistas buljona
  • 125 ml trekna saldā krējuma
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • tostermaizes + ķiploks

Pagatavošana

  1. Lielā pannā uzkarsē olīveļļu, uz vidējas uguns (kā taukvielu pannā var izmantot arī sviestu).
  2. Sagrieztas sēnes liek uz pannas, pievieno sāli, piparus - visu sajauc, cep 10 - 15 minūtes, kamēr sēnes kļūst brūnas.
  3. Kad sēnes ir apceptas, pievieno sagrieztu ķiploku, cep 30 sekundes, tad pievieno sarkanvīnu, un cep vēl 30 sekundes.
  4. Sēnēm pievieno vistas buljonu, saldo krējumu un timiānu - samaisa ragū, un sautē vēl trīs minūtes.
  5. Pannu noņem no uguns, ragū mazliet atdzesē.
  6. Pagatavo tostermaizes, ieziež tās ar ķiploku, un liek ragū uz maizes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes