Sastāvdaļas
- 200 g šampinjonu
- 1 burkāns
- 1/2 sīpola
- 1-2 kartupeļi
- 70-100 g kausētā siera
- 100 g saldā krējuma
- 1 ēdamkarote augu eļļas cepšanai
- diļļu saišķītis
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež vidēja lieluma gabaliņos, liek katlā vārīties, kartupeļus turpina vārīt 5-7 minūtes, pēc ūdens uzvārīšanās.
- Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.
- Sīpolu sakapā.
- Burkānu sarīvē uz rupjās rīves.
- Sēnes ar sīpolu un burkānu liek pannā, pievieno augu eļļu, cep 3 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Apceptās sēnes un dārzeņus liek kartupeļu katlā, vāra vēl 7-10 minūtes.
- Zupai pievieno kausēto sieru, saldo krējumu, uzvāra un noņem no uguns.
- Zupai pievieno sakapātas dilles, katlam uzliek vāku, atstāj nostāvēties 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!