Sastāvdaļas
- 2 kg vārītu sēņu
- 3 lieli sīpoli
- 3 lieli burkāni
- 2 glāzes augu eļļas
- 3 lauru lapas
- 10 melno piparu graudiņu
- sāls
- 1 ēdamkarote 9% etiķa
Pagatavošana
- Vārītajām sēnēm notecina lieko šķidrumu caurdurī, noskalo ar aukstu ūdeni, vēlreiz notecina.
- Sēnes samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
- Sīpolus un burkānus nomizo.
- Sīpolus sakapā, burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
- Sīpolus un burkānus apcep pannā, augu eļļā, pievieno samaltās sēnes.
- Pieber sāli, atlikušo augu eļļu, lauru lapas un piparus.
- Visu sautē 1,5-2 stundas, ik pa brīdim apmaisot, jāskatās, lai nepiedeg.
- Sautēšanās beigās pievieno etiķi un kārtīgi samaisa.
- Gatavus sēņu ikrus liek sausās, sterilizētās burkās un aizvāko.
- Sēņu ikrus uzglabā aukstā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!