Sastāvdaļas
- 1,2 kg novārītu sēņu
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 sīpoli
- 1 glāze ūdens
- 10 melno piparu graudiņi
- 3 lauru lapas
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 tējkarote cukura
- 1 glāze augu eļļas
- 1 - 2 ēdamkarotes 9% etiķa
Pagatavošana
- Var izmantot dažādas sēņu sugas.
- Novārītam, nomērcētam sēnēm nospiež lieko ūdeni, sagriež sloksnītēs un sapilda dezinficētās burkās.
- Starp sēnēm ievieto ķiploka ripiņas.
- Pagatavo garšvielu novārījumu un izkāš caur marli.
- Augu eļļu ar garšvielu novilkumu uzvāra, pielej etiķi un karstu pārlej sagatavotam sēnēm.
- Burkas aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!