Sastāvdaļas
- 900 g zemeņu
- 3 1/4 glāzes saldā krējuma
- 1/3 glāzes pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 28 gab. „Selgas” cepumu
- 60 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
- Zemenes rūpīgi nomazgā un sagriež šķēlītēs (dažas sagriež uz pusēm - dekorēšanai).
- Ar elektrisko putotāju saputo 3 glāzes saldo krējumu, vaniļas cukuru un pūdercukuru.
- Nelielu kārtiņu ieklāj sevis izvēlētajā traukā un pārklāj ar 6 cepumiem.
- Tad klāj putukrējuma slāni un izkārto zemenes. Tā liek 3 kārtas un pēdējā kārta ir putukrējums.
- Glazūra: Nelielā katliņā uzkarsē atlikušo saldā krējuma daudzumu līdz vārīšanās temperatūrai un izkausē tajā šokolādi.
- Ar elektrisko putotāju saputo to un ar nelielu strūklu pārlej pār kārtojumu.
- Ievieto kārtojumu ledusskapī vismaz uz 4 stundām un pasniedz ar svaigām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!