„Selgas” cepumu – zefīru kūka

„Selgas” cepumu – zefīru kūka Foto: „Selgas” cepumu – zefīru kūka

Sastāvdaļas

  • 400 g zefīra
  • 2 olas
  • 400 g „Selgas” cepumu
  • 1/2 glāze cukura
  • 1 glāze piena
  • 200 g sviesta
  • 1 citrona miziņas
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Pagatavošana

  1. Zefīrus sadala uz pusēm un ieklāj kūkas formas pamatnē. 
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno sasmalcinātus cepumus.
  3. Masu ieber nelielā katliņa, pievieno pienu un vāra, nepārtraukti maisot, līdz tā sabiezē.  Tad atdzesē.
  4. Sviestu izkausē un samaisa ar citrona miziņām.  Pievieno atdzesētajai masai.
  5. Daļu masas pārklāj pār zefīru kārtu, tad pāri izkārto zefīru pusītes un pārklāj ar krēmu. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas.
  6. Kūku dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes