Sastāvdaļas
- 200 g „Selgas” cepumu
- 100 g riekstu (indijas rieksti un/vai valrieksti)
- 50 g baltās šokolādes
- 2 ēdamkarotes medus
- 250 ml saldā krējuma (30-35%),
- 400 g tumšās šokolādes
- 100 g sviesta
- kakao pulveris (pārkaisīšanai)
Pagatavošana
- Cepumus, riekstus un balto šokolādi sasmalcina mazos gabaliņos un noliek līdz būs nepieciešami.
- Tumšo šokolādi smalki sarīvē vai salauž mazos gabaliņos.
- Nelielā katliņā sajauc saldo krējumu, sviestu un medu.
- Liek uz plīts un, nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tumšo šokolādi aplej ar uzkarsēto saldo krējumu un maisa līdz šokolāde pilnībā izkususi.
- Šokolādes masai pievieno sasmalcināto cepumu maisījumu un rūpīgi samaisa.
- Masu ieklāj 20 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Liek to ledusskapī uz aptuveni 3 stundām un pēc tam izņem no formas un pārkaisa ar kakao pulveri.
- Liek torti atkal ledusskapī un tur līdz tās pasniegšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!