Sastāvdaļas
- 300 g „Selgas” cepumu
- 150 ml piena
- 1 olu dzeltenums
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 100 g saldkrējuma sviesta
- 4 - 5 ēdamkarotes kakao ruma
Suflē:
- 200 g tumšās šokolādes
- 200 g baltās šokolādes
- 60 g sviesta
- 15 g želatīna
- 50 ml piena
- 400 ml saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes krējuma liķiera
Dekorēšanai:
- 5 - 6 zemenes
- piparmētru lapiņas
- kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
- Nelielā katliņā sajauc 100 ml piena ar cukuru un vaniļas cukuru, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Atlikušos 50 ml piena kopā ar olas dzeltenumu saputo viendabīgā masā.
- Tad, nepārtraucot putošanu, to pievieno karsētajam pienam. turpina vārīt vēl 2 - 3 minūtes, noņem no uguns un pievieno sviestu.
- Masai pievieno sasmalcinātus „Selgas” cepumus un nedaudz ruma.
- Masu sadala 2 vienādās daļās. vienu no daļām ieklāj 24 cm lielas kūkas formas pamatnē, bet otru izlīdzina uz tikpat liela virtuves dēlīša.
- Abas ievieto saldētavā, līdz būs nepieciešams.
- Suflē: 1/2 no želatīna pārlej ar 25 ml piena un atstāj uzbriest uz 15 - 20 minūtēm.
- Tad liek karsēties uz nelielas uguns, izkaus', bet neuzvāra!
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu. Balto šokolādi, kopā ar 30 g sviesta, izkausē.
- Šokolādes masai pievieno putukrējumu, liķieri, želatīnu un rūpīgi samaisa.
- Gatavo masu pārlej pār kūkas pamatni un ievieto atkal saldētavā uz 30 minūtēm.
- Tikmēr pagatavo tādu pašu krēmu, tikai izmantojot tumšo šokolādi.
- Pēc 30 minūtēm pār baltās šokolādes masu pārklāj otru cepumu pamatni un izklāj pār to tumšās šokolādes krēmu.
- Atkal ievieto kūku saldētavā uz 30 minūtēm.
- Dekorē ar zemenēm, piparmētru lapiņām, kokosriekstu skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!