Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 300 g „Selgas” cepumu
- 125 g sviesta
Ķiršu želejai:
- 300 g ķiršu (saldētu)
- 10 tējkarotes cukura
- 70 ml ūdens
- 1 1/2 ēdamkarotes želatīna
Krēmam:
- 500 g „Mascarpone” siera
- 250 ml saldā krējuma
- 200 g pūdercukura
- 15 g želatīna
- 70 ml ūdens
Dekorēšanai:
- 1 paciņa ogu želejas
- 100 ml ūdens
- 20 g šokolādes
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
- Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un maliņas apmēram 2 cm augstumā.
- Ievieto to ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest uz 15 minūtēm.
- Nelielā katliņā karsē ķiršus un cukuru līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Noņem no uguns un pievieno uzbriedināto želatīnu. Rūpīgi samaisa un visu sablenderē.
- Želejas masu pārklāj pār cepumu pamatni un ievieto saldētavā uz 30 minūtēm.
- Saldo krējumu saputo ar elektrisko putotāju, pievieno pūdercukuru un „Mascarpone” sieru.
- Masu turpina putot līdz viendabīgai konsistencei.
- Želatīnu pārlej ar ūdeni un uzbriedina, tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Atdzesēto želatīnu pievieno krēmam, lejot šaurā strūklā un nepārtraukti maisot.
- Krēmu pārklāj pār ķiršu želeju un ievieto saldētavā uz 30 minūtēm.
- Ogu želeju pārlej ar karstu ūdeni, rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Pārlej pār kūkas virsmu un dekorē ar šokolādes skaidiņām.
- Ievieto saldētavā uz 30 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!