Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 60 g sviesta (izkausēts)
- 100 g „Selgas” cepumu (sasmalcināti)
- 100 g maltu mandeļu
Pildījumam:
- 150 g baltās šokolādes
- 600 g „Mascarpone” siera
- 120 g cukura
- 1 ēdamkarote cietes
- vaniļas cukurs
- 2 olas
- Slāņiem:
- 150 g ogu ievarījuma
Glazūrai:
- 400 g skābā krējuma
- 40 g cukura
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Pamatne: Izkausētu sviestu sajauc ar sasmalcinātiem cepumiem un maltajām mandelēm.
- Masu ieklāj kūkas formā un izlīdzina, ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Pildījums: Šokolādi izkausē ūdens peldē.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ krēmsieru ar cukuru un vaniļas cukuru, pakāpeniski pievieno cieti, olas un izkausēto šokolādi.
- 2/3 no pildījuma masas pārklāj pār kūkas pamatni, tad prātīgi to pārklāj ar ogu ievārījumu un pārklāj ar atlikušo pildījuma masu.
- Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 45 minūtes.
- Kūkas malas izcepsies ātrāk, tādēļ formu vēlams pārklāt ar cepamo papīru, lai gatavās kūkas malas nebūtu pārāk tumšas.
- Kad kūka gatava, atdzesē to apmēram 15 - 20 minūtes.
- Glazūra: Sajauc skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
- Pārklāj pār kūkas virsmu un cep vēl 7 - 10 minūtes.
- Tad kūku atdzesē un, ja vēlaties, varat rotāta ar svaigām ogām, augļiem vai šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!