„Selgas” cepumu kūka ar krēmsieru un šokolādi

„Selgas” cepumu kūka ar krēmsieru un šokolādi Foto: „Selgas” cepumu kūka ar krēmsieru un šokolādi

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 2 glāzes sasmalcinātu „Selgas” cepumu
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 100 g sviesta

Pildījumam:

  • 250 g krēmsiera
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 3 olas
  • 240 g skābā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Glazūrai:

  • 240 g saldā krējuma
  • 60 g salkrējuma sviesta
  • 240 g šokolādes
  • 1/4 glāze pūdercukura

Pagatavošana

  1. Sasmalcinātos cepumus samaisa ar izkausētu sviestu un cukuru viendabīgā masā. 
  2. Ieklāj sevis izvēlētā kūkas pamatnē un ar ēdamkarotes otru pusi piespiež pie tās. 
  3. Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru, cukuru un miltus viendabīgā masā. 
  4. Tad pakāpeniski pievieno olas un vaniļas ekstraktu, rūpīgi samaisa. 
  5. Masu pārklāj pār cepumu kārtu un liek cepties 160°C temperatūrā 45 minūtes. 
  6. Glazūra: Nelielā katliņa karsē saldo krējumu un sviestu. 
  7. Kad masa sāk vārīties, pievieno gabaliņos salauztu šokolādi un pūdercukuru. Nepārtraukti maisot, karsē līdz masai viendabīga konsistence. 
  8. Kad kūka ir gatava, tad nedaudz atdzesē to un pārlej ar glazūru. 
  9. Dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes