Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 2 glāzes sasmalcinātu „Selgas” cepumu
- 3 ēdamkarotes cukura
- 100 g sviesta
Pildījumam:
- 250 g krēmsiera
- 1 glāze cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 3 olas
- 240 g skābā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Glazūrai:
- 240 g saldā krējuma
- 60 g salkrējuma sviesta
- 240 g šokolādes
- 1/4 glāze pūdercukura
Pagatavošana
- Sasmalcinātos cepumus samaisa ar izkausētu sviestu un cukuru viendabīgā masā.
- Ieklāj sevis izvēlētā kūkas pamatnē un ar ēdamkarotes otru pusi piespiež pie tās.
- Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru, cukuru un miltus viendabīgā masā.
- Tad pakāpeniski pievieno olas un vaniļas ekstraktu, rūpīgi samaisa.
- Masu pārklāj pār cepumu kārtu un liek cepties 160°C temperatūrā 45 minūtes.
- Glazūra: Nelielā katliņa karsē saldo krējumu un sviestu.
- Kad masa sāk vārīties, pievieno gabaliņos salauztu šokolādi un pūdercukuru. Nepārtraukti maisot, karsē līdz masai viendabīga konsistence.
- Kad kūka ir gatava, tad nedaudz atdzesē to un pārlej ar glazūru.
- Dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!