„Selgas” cepumu - biezpiena kūka „Tējas laiks”

„Selgas” cepumu - biezpiena kūka „Tējas laiks” Foto: „Selgas” cepumu - biezpiena kūka

Sastāvdaļas

Kārtai:

  • 70 g sviests
  • 200 g Selgas cepumi

Pildījumam:

  • 400 g biezpiens
  • 200 g skābs krējums
  • 3 olas
  • 3 banāni
  • 1 ēd.karote citrona sulas
  • 3/4 glāzes cukurs
  • 3-4 ēd.karotes milti
  • vanilīns

Virsmai:

  • 3 olu baltumi,
  • 3 ēd.karotes cukura

Pagatavošana

  1. Sadrupinām cepumus. Lejam izkausētu sviestu cepumu drupačās un labi samaisām.
  2. Veidnē liekam drupaču masu, piespiežam to ar glāzi, lai veidotos viendabīga kārta apakšai, malas piespiežam ar roku. Veidni liekam ledusskapī.
  3. Banānus sagriežam, pielejam citrona sulu (pateicoties tai banāni nekļūs tumši). Biezpienu, olas, cukuru, krējumu, vanilīnu un miltus sakuļam putotājā.
  4. Tad biezpiena masu savienojam ar banānu masu, visu kārtīgi samaisām.
  5. No ledusskapja izņemam veidni, lejam tajā pildījuma masu. Liekam kūku cepties 180° C grādu sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.
  6. Kamēr cepas kūka, gatavojam pēdējo kārtu. Olas baltumus sakuļam ar cukuru stingrās putās.
  7. Kad kūka ir cepusies 20 minūtes, izņemam to un ātri pa virsu uzliekam saputotus olu baltumus.
  8. Liekam atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad virsa ir zeltaini brūna, kūka gatava. Atdzesējam, sagriežam un pasniedzam.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes