Sastāvdaļas
- 200 g „Selgas” cepumu
- 100 g sviesta
- 400 g biezpiena
- 200 ml 30% saldā krējuma
- 100 g cukura
- 30 g želatīna
- 2 bundžiņas konservētu persiku
- Vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Uzbriedina 15 g želatīna ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uz 30 minūtēm.
- Atlikušo želatīnu pārlej ar 1 bundžiņas persiku sīrupa un atstāj uzbriest.
- Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu, ieklāj formas pamatnē un ievieto ledusskapī.
- Želatīnu, kas uzbriedināts ūdenī izkausē un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, pievieno biezpienu un turpina kult līdz masa ir viendabīga.
- Tad masai pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus persikus un atdzesēto želatīnu, rūpīgi samaisa un pārlej pār cepumu kārtu, ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
- Želatīnu, kas uzbriedināts persiku sīrupā, izkausē un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Persikus sagriež šķēlītēs, izkārto pār biezpiena masas kārtu un pārlej ar izkausēto želatīnu. Ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!