Sastāvdaļas
- 54 gab. „Selgas” cepumu
- 1 tase stipras, atdzesētas kafijas
- Pildījumam:
- 500 g mīksta, negraudaina biezpiena
- 2 tējkarotes želatīna
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 1 glāze cukura
Glazūrai:
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 ēdamkarote karsta kakao
- 1 tējkarote šķīstošās kafijas
- 4 ēdamkarotes karsta piena
- 2 ēdamkarotes kausēta saldkrējuma sviesta
Pagatavošana
- Virtuves kombainā sajauc biezpienu ar cukuru, kakao līdz masa iegūst krēmveidīgu konsistenci.
- Želatīnu izšķīdina nelielā daudzumā piena un pievieno biezpiena masai.
- Uz galda izklāt lielu laukumu ar pārtikas plēvi un sāk kārtot cepumus, pirms tam iemērcot kafijā.
- Cepumus klāj - 6 x 3, t.i., 6 cepumi garumā, 3 cepumi platumā.
- Biezpiena masu sadala 3 daļās.
- Vienu daļu pārklāt pār cepumiem un klāt nākamo kārtu ar kafijā mērcētiem cepumiem.
- Tos, savukārt, pārklāt ar otro biezpiena kārtu un izkārtot vēl vienu slāni cepumiem.
- Tad uzmanīgi malas, kopā ar pārtikas plēvi, ceļ uz augšu, veidojot trijstūri vai „būdiņu”.
- Tad ar rokām abas malas nedaudz piespiež un iestiepj pārtikas plēvi.
- Kūku ievieto ledusskapī uz visu nakti.
- Glazūra: Sajauc visas glazūrai nepieciešamās sastāvdaļas un pārklāj pār cepumu mājiņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!