Sastāvdaļas
- 300 g „Selgas” cepumu
- 100 g sviesta (izkausēts)
Biezpiena krēmam:
- 400 g vājpiena biezpiena
- 300 g iebiezinātā piena
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ola
- 50 ml svaigi spiestas citronu sulas
- 1/2 citrona miziņas
Bezē:
- 2 olu baltumi
- 1/2 glāze cukura
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes ūdens
- vanilīna cukurs
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
- Masu ieklāj kūkas formā, veidojot nelielas maliņas uz augšu. Ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu, iebiezināto pienu, olu, miltus, citrona miziņas un sulu viendabīgā masā.
- Krēmu pārklāj pār cepumu pamatni un liek cepties 170°C temperatūrā 30 minūtes.
- Bezē: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sajauc nelielā traukā un liek to karsētis ūdens peldē.
- Ar elektrisko putotāju visu apmēram 10 minūtes puto līdz stingrām putām.
- Izņem no ūdens peldes un vēl pāris minūtes puto.
- Ar ēdamkarotes palīdzību bezē krēmu klāj pār kūku un liek cepties 180°C temperatūrā 7 - 10 minūtes.
- Kūku atdzesē un izņem no formas. Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!