Sautētu kāpostu un vistas spārniņu sautējums

Sautētu kāpostu un vistas spārniņu sautējums Foto: Sautētu kāpostu un vistas spārniņu sautējums

Sastāvdaļas

  • 800 ga skābētu kāpostu
  • 8 vistas spārniņu
  • 100 g žāvēta speķa
  • 100 g saldā krējuma
  • sāls, pipari, cukurs pēc garšas
  • 2 lauru lapas
  • sīpollociņi pēc garšas
  • 5 kartupeļi
  • 100 g pupu
  • 1 sīpols
  • eļļa
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Pupas iepriekšējā vakara pārlej ar ūdeni un izmērcē, tad izvāra un nokāš.
  2. Nemizotus kartupeļus sālsūdenī izvāra, nomizo, sagriež gabalos un eļļā apcep.
  3. Apcep arī sasmalcinātu sīpolu un sagrieztu speķi.
  4. Turpat apcep vistas spārniņus, pārkaisa ar sāli un pipariem.
  5. Skābētajiem kāpostiem nospiež lieko šķidrumu, sajauc ar apceptajiem spārniņiem, pievieno sāli, cukuru, piparus un lauru lapas, pielej 1/2 glāzi ūdens un saldo krējumu, uzliek vāku vai pārklāj ar foliju un liek sakarsēta krāsnī.
  6. 180°C temperatūrā sautē 45 - 50 minūtes.
  7. Tad kāpostos iemaisa apceptos kartupeļus un bez vāka sautē vel 15. minūtes.
  8. Pārkaisa ar lociņiem vai citiem zaļumiem pēc garšas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes