Sastāvdaļas
- 5 - 6 kg smags tītars
- 200 g sālīta speķa
- 200 g liellopu nieru
- 5 g maltu melno piparu
- 10 smaržīgie pipari
- 3 krustnagliņas
- 5 g ķimeņu
- 4 lauru lapas
- 100 g burkānu
- 100 g sīpolu
- 50 g pētersīļu
- 50 g seleriju
- 1 glāze baltvīna
- 1/2 l gaļas buljona
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Notīrīto tītaru iespeķo ar sīkiem speķa gabaliņiem, apsāla, liek katlā, pievieno nieres, lauru lapas, piparus, krustnagliņas, sīki sagrieztus dārzeņus, pārpalikušos speķa gabaliņus, ķimenes, visu aplej ar gaļās buljonu un vīnu, cieši noslēdz ar vāku un sautē uz nelielas uguns 80 - 90 minūtes.
- Kad gaļa gatava, to liek traukā, bet no (iepriekš izkāsta) buljona pagatavo mērci, apcepot vienu ēdamkaroti kviešu miltu 50 g sviesta.
- Mērci pasniedz kopā ar tītara gaļu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!