Sastāvdaļas
- 500 g priekšpleca vai gurna gabala
- 2 ēdamkarotes tauku
- 1 sīpols
- 1/4 l ūdens
- 2 tomāti
- 1/8 l skābā krējuma
- 1 tējkarote pārtikas cietes
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā aukstā ūdenī un nosusina, ja nepieciešams noņem plēvi.
- Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem un karstos taukos apcep no visām pusēm brūnu.
- Reizē ar gaļu apcep rupji sagrieztus sīpolus.
- Cepetim pielej verdošu ūdeni.
- Tomātus applaucē, novelk miziņu un mīkstumu pievieno gaļai. Traukam uzliek vāku.
- Gaļas cepeti sautē apmēram 60 minūtes.
- Gatavo gaļu izņem no mērces, pārlej ar pusi krējuma un noliek siltumā, lai ievelkas.
- Mērci izberž caur sietu.
- Atlikušajam krējumam pievieno cieti, rūpīgi samaisa un uztumē mērci.
- Gaļu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un lapu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!