Sautēti kāposti

Sautēti kāposti Foto: Sautēti kāposti

Sastāvdaļas

  • 250 g svaigu kāpostu
  • ūdens vai buljons
  • 25 g tauku vai sviesta
  • 10 g sīpolu
  • 5 g kviešu miltu
  • 15 g skāba krējuma
  • sāls
  • ķimenes
  • cukurs
  • etiķis

Pagatavošana

  1. Kāpostus sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārlej ar nedaudz šķidruma un sautē, līdz gandrīz mīksti.
  2. Sīki sasmalcinātu sīpolu taukos vai sviestā apcep, pievieno kviešu miltu, izkarsē, pielej kāpostu šķidrumu, izmaisa un pievieno kāpostiem.
  3. Pēc tam pieliek skābu krējumu, sāli, ķimenes, ja vēlas, etiķi un cukuru un sautē, līdz kāposti mīksti.
  4. Kāpostiem var pievienot tomātu biezeni, taukus atvietot ar žāvētu speķi.
  5. Sautētus kāpostus pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai sviestmaizi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes