Sastāvdaļas
- 250 g svaigu kāpostu
- ūdens vai buljons
- 25 g tauku vai sviesta
- 10 g sīpolu
- 5 g kviešu miltu
- 15 g skāba krējuma
- sāls
- ķimenes
- cukurs
- etiķis
Pagatavošana
- Kāpostus sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārlej ar nedaudz šķidruma un sautē, līdz gandrīz mīksti.
- Sīki sasmalcinātu sīpolu taukos vai sviestā apcep, pievieno kviešu miltu, izkarsē, pielej kāpostu šķidrumu, izmaisa un pievieno kāpostiem.
- Pēc tam pieliek skābu krējumu, sāli, ķimenes, ja vēlas, etiķi un cukuru un sautē, līdz kāposti mīksti.
- Kāpostiem var pievienot tomātu biezeni, taukus atvietot ar žāvētu speķi.
- Sautētus kāpostus pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai sviestmaizi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!