Sastāvdaļas
- 1 kg vistu siržu
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 saišķītis zaļumu
- 100 ml piena
- 100 ml augu eļļas
- 50 g sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
- 1 glāze ūdens
Pagatavošana
- Vistu sirdis nomazgā, novelk plēves.
- Burkānu sagriež salmiņos.
- Sīpolu sagriež pusgredzenos.
- Pannā izkausē sviestu, apcep vistu sirdis uz vidējas uguns, kamēr iztvaiko šķidrums.
- Citā pannā, augu eļļā, uz vidējas uguns, apcep burkānu un sīpolu, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Apceptos sīpolus un burkānus samaisa ar sirdīm, pielej ūdeni, uz lēnas uguns, uzliekot vāku, sautē 30 minūtes.
- Pielej pienu, sakapātus zaļumus, sāli, piparus, miltus - samaisa, uzvāra un sautē vēl 5 minūtes.
- Uguni izslēdz un atstāj nostāvēties.
- Pasniedz ar kartupeļu biezputru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!