Sautētas sēnes

Sautētas sēnes Foto: Sautētas sēnes

Sastāvdaļas

● 600 g sēņu
● 2 tējkarotes sāls
● 1 tējkarote ķimeņu
● 1 sīpols
● 1/3 tējkarotes melno piparu
● eļļa pēc vajadzības

Pagatavošana

    1. Mazas, nepāraugušas apšu bekas, atmatenes vai smiltenes rūpīgi notīra, nomazgā ar tīru ūdeni, noslauka, sagriež un apsāla.
    2. Katliņā sīki sagrieztus sīpolu apcep eļļā, liek sagatavotās sēnes, piparus, ķimenes un sautē 8 - 10 minūtes.
    3. Verdošas sēnes pilda dezinficētā burkā, uzliek vāciņu, aizvāko un sterilizē; 0,5 l burkas - 55 minūtes, litra burkas - 65 minūtes.
    4. Burkas pēc sterilizēšanas pilnīgi neaizvāko.
    5. Pēc 18 - 24 stundām sterilizēšanu atkārto.
    6. Tad burku pilnīgi aizvāko un atdzesē.
    7. Pirms lietošanas sēnes uzsilda, pārlej ar sakultu olu un sacep.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes