Sastāvdaļas
- 1,5 kg cūku ribiņu
- 150 g žāvētu melno plūmju
- 50 g kūpinātas krūtiņas
- 1-2 sīpoli
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- melno piparu graudiņi
- lauru lapa
- smaržīgie pipari, sāls
Pagatavošana
- Starp ribiņām esošo gaļu izgriež un sagriež gabaliņos.
- Gaļas gabaliņus apcep uz pannas, sakarsētā eļļā, kamēr parādās sarkanīga garoziņa.
- Apcepto gaļu, kopā ar ribiņām liek katlā, uzlej ūdeni(tam gandrīz pilnībā jāpārklāj ribiņas), pievieno garšvielas.
- Katlam uzliek vāku, sautē, kamēr šķidrums ir pilnībā iztvaikojis.
- Pannā apcep, sīkos salmiņos sagrieztu krūtiņu, pievieno sīki sakapātus sīpolus, cep, kamēr parādās sarkanīga garoziņa.
- Pievieno tomātu pastu, piparus, samaisa, pakarsē.
- Apcepto krūtiņu ar sīpoliem, pievieno katlā pie ribiņām, uzlej 1 glāzi ūdens, pievieno melnās plūmes, skābo krējumu, samaisa.
- Katlam uzliek vāku, sautē 15 minūtes, pieber sāli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!