Sastāvdaļas
- 800 g liellopu gaļas
- 100 g tauku
- 100 g speķa
- 500 g sīpolu
- 2 kaltētas baravikas
- 1 šķēle Zemnieku maizes
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- sāls
- cukurs
- 3 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Gaļas mīkstumus sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli un nedaudz cukura, apviļā miltos un sakarsētos taukos apcep brūnu.
- Sautējamā katlā ieklāj plāni sagrieztas speķa šķēles, uz tām kārtām liek gaļas šķēles un ripiņās sagrieztus sīpolus.
- Apsāla, pārkaisa ar smalkos gabaliņos sagrieztu maizi (bez garozas).
- Kaltētas baravikas izvāra mīkstas, sagriež mazos gabaliņos un kopā ar ūdeni pārlej gaļai un sīpoliem tā, lai gaļa būtu tikko apņemta, aizvākota katlā uz lēnas uguns sautē mīkstu.
- 10 - 15 minūtes pirms tam, kad gaļa gatava, pievieno skābu krējumu.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un konservētiem gurķiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!