Sautētas gaļas asorti ar dārzeņiem

Sautētas gaļas asorti ar dārzeņiem Foto: Sautētas gaļas asorti ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 300 g liellopu gaļas
  • 300 g cūkgaļas
  • 300 g jebkuras maltās gaļas
  • 200 g kūpinātu ribiņu vai šķiņķa
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • 100 ml kečupa, Tabasko vai šašliku mērces
  • 100 g auksti kūpinātas krūtiņas
  • 2-3 sīpoli
  • 1-2 paprikas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • garšvielas pēc garšas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Dziļā veidnē liek sīki sagrieztu krūtiņu,virsū liek pusi, gredzenos sagrieztu sīpolu, virsū sīpoliem liek sīki sagrieztu liellopu gaļu. 
  2. Uzber garšvielas, sāli, virsū liek vidēja lieluma gabalos sagrieztu papriku.
  3. Virsū paprikai liek kūpinātas ribiņas vai vidēja lieluma gabalos sagrieztu šķiņķi.
  4. Virsū ribiņām vai šķiņķim liek 1 lauru lapu.
  5. Virsū lauru lapai liek malto gaļu un virsū maltajai gaļai liek atlikušos sīpolu gredzenus.
  6. Virsū atlikušajiem sīpoliem liek sīki sagrieztu cūkgaļu.
  7. Saldo krējumu samaisa ar tomātu pastu, kečupu, Tabasko vai šašliku mērci - šo maisījumu pārlej gaļai.
  8. Veidnei cieši uzliek vāku, vai arī cieši nostiprina foliju.
  9. Cep 190-200°C temperatūrā, 2-2,5 stundas.
  10. Kad gaļa gatava, uzmanīgi visu samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes