Sastāvdaļas
- 2 šķēles cūkas aknu 300 g
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 200 ml ūdens
- mazs sīpols
- sāls
- malti baltie pipari
- 1/2 tējkarotes majorāna
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
- 1 ēdamkarote sarkanvīna
Pagatavošana
- Aknas nomazgā, nosusina un neņem plēves.
- Liek sautējama katliņā sakarsētā sviestā un viegli apcep.
- Pielej karstu ūdeni, pievieno sagrieztus sīpolu, sāli, piparus un majorānu.
- Aknas sautē 20 minūtes.
- Pievieno skābā krējumā izšķīdinātu cieti un iebiezina mērci.
- ielej sarkanvīnu.
- Pēc garša pievieno garšvielas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!