Sastāvdaļas
- 1-1,2 kg teļa gaļas
- 15 ķiploka daiviņas
- 6-8 ēdamkarotes tomātu mērces
- 3 glāzes sausa baltvīna
- 2 ēdamkarotes baltmaizes grauzdiņu
- olīveļļa
- 1 timiāna un 1 majorāna zariņš
- mazliet cukura
Pagatavošana
- Teļa gaļu sagriež 4-5 cm lielos gabalos, cep olīveļļā, kamēr kļūst zeltaini.
- Cep pa nelielām porcijām, jo savādāk, gaļa nevis cepsies, bet sautēsies.
- Pievieno plānās šķēlītēs sagrieztus ķiplokus, drupinātus baltmaizes grauzdiņus, tomātu mērci, timiānu un majorānu.
- Pielej baltvīnu, pannai uzliek vāku, sautē uz lēnas uguns 1-1,5 stundas.
- Pēc 1 stundas pagaršo, ja ir par skābu, var piebērt mazliet cukura.
- Gatavu sautēto teļa gaļu ķiploku-tomātu mērcē pasniedz ar kartupeļiem vai citām piedevām pēc Jūsu izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!