Sautēta skumbrija ar burkāniem un tomātiem

Sautēta skumbrija ar burkāniem un tomātiem Foto: Sautēta skumbrija ar burkāniem un tomātiem

Sastāvdaļas

  • 500 g skumbrijas
  • 1 sīpols
  • 1-2 burkāni
  • 2-3 ķiploka daiviņas 
  • 70 g tomātu pastas
  • 30 ml augu eļļas 
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 3-4 pētersīļi 
  • 1-2 lauru lapas 
  • 2-4 smaržīgie pipari

Pagatavošana

  1. Nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolu, ķiplokus, burkānus - sagriež šķēlītēs, lielos gredzenos vai pusgredzenos - cep 2-3 minūtes.
  2. Pievieno tomātu pastu, mazliet sāls, pielej 50 ml ūdens - samaisa, visu uzvāra, noņem no uguns.
  3. Skumbriju nomazgā, iztīra ķidas, noņem spuras, asti, nogriež galvu.
  4. Sagriež zivi lielos gabalos, uzkaisa čili piparus, sāli.
  5. Tīrā burkā liek pētersīļus, liek apceptos dārzeņus, skumbrijas gabalus.
  6. Burku piepilda līdz augšai, sablīvēt nevajag, pieliek smaržīgos piparus, lauru lapas.
  7. Burkā ieklāj folijas gabalu, liek uz plāts, liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, karsē 50-60 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes