Sastāvdaļas
- 1,8 kg pīles
- 150 g sviesta
- 1 burkāns
- 1 selerijas sakne
- 3 glāzes ūdens
- 1 ēdamkarote etiķa
- 2 ēdamkarotes cukura
- 300 g žāvētu plūmju
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- sāls
Pagatavošana
- Sviestā sakarsē sasmalcinātu burkānu, selerijas sakni, pievieno sagrieztus pīles gabaliņus, sacep kopā ar garšvielām, liek katlā, pielej ūdeni, pieliek sāli, sautē 30 - 35 minūtes.
- Sviestā apcep miltus, atšķaida ar buljonu, pievieno etiķi un cukuru, uzvāra, tad mērcei pieliek noskalotas, izmērcētas plūmes.
- Mērci ar plūmēm pievieno pīlei, sautē vel 15 minūtes.
- Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, augļu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!