- Astes gabalam izgriež kaulu, gaļu nomazgā ar āmuriņu izdauza.
- Ja gaļa liesa, to iespeķo, t.i., ar smailu nazīti iedur un dūruma vietās liek svaigu vai žāvēta speķa strēmelītes.
- Treknu gaļu nespeķo.
- Sautēšanas katlā gaļu ātri apcep, uzkaisa sāli un uzlej verdošu ūdeni, lai gaļa būtu līdz pusei pārklāta.
- Pieliek dažādas garšsakne un garšvielas.
- Apgrozot, sautē 2 - 3 stundas. Lai gaļa nepiedegtu, katlā vispirms ieliek speķa šķēli. 1 - 2 ēdamkarotes etiķa un īstas rudzu maizes garoziņa dos labu garšu mērcei.
- Mērcei nosmeļ taukus, pieliek krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!