Sautēta liellopu gaļa ar sīpoliem

Sautēta liellopu gaļa ar sīpoliem Foto: Sautēta liellopu gaļa ar sīpoliem

Sastāvdaļas

  • 3 - 4 sīpoli
  • 500 g gaļas
  • 800 g kartupeļu
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 lauru lapas
  • 2 krustnagliņas
  • 6 pipari
  • dilles vai pētersīļi
  • 3 glāzes ūdens
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež 80 - 100 g lielos gabalos, apkaisa ar sāli un pipariem, apvārta kviešu miltos un apcep uz pannas no abām pusēm, līdz izveidojas brūna kārtiņa.
  2. Pēc tam gaļu liek katliņā.
  3. Uz pannas, kur cepas gaļa, uzlej 1 glāzi ūdens, uzvāra, izkāš, uzlej gaļai, vēl pielej 2 glāzes karsta ūdens, katlu noslēdz ar vāku un sautē. Sautē 2 - 2½ stundas uz mazas uguns.
  4. Pēc sautēšanas gaļai pieliek sīki sagrieztus atsevišķi paceptus sīpolus un veselus vai uz četrām daļām sagrieztus un apceptus kartupeļus, lauru lapas, krustnagliņas un piparu graudiņus, pēc tam gaļu vēl turpina 30 minūtes sautēt.
  5. Gaļu pasniedzot pārkaisa ar sīki sagrieztiem pētersīļu vai diļļu zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes