Šašliks no garnelēm un jūras ķemmītēm

Šašliks no garnelēm un jūras ķemmītēm Foto: Šašliks no garnelēm un jūras ķemmītēm

Sastāvdaļas

  • 2 daiviņas ķiploka
  • 7 cm svaiga ingvera
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 2 - 3 laimi
  • 24 karaliskās garneles
  • 280 g jūras ķemmīšu
  • 5 g kokosriekstu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Ķiploku un ingveru ļoti smalki sasmalcina un liek sautējamā katliņā. Ingveru var sarīvēt uz rīves.
  2. Pievieno kokosriekstu pienu un noved līdz vārīšanās temperatūrai.
  3. Ar smalkas rīves palīdzību noņem miziņu no kārtīgi nomazgāta laima.
  4. Katliņā pievieno laima miziņu un 1/2 laima sulu.
  5. Vāra maisījumu, apmaisot, 5 - 7 minūtes.
  6. Iegūto mērci - marinādi pilnībā atdzesē.
  7. Ja nepieciešams, garneles un jūras ķemmītes atlaidina. Notīra garneles.
  8. Jūras produktus liek piemērotā traukā un aplej ar atdzisušu marinādi. Atstāj uz 40 minūtēm istabas temperatūrā.
  9. Dažas reizes pa šo laiku apmaisa, lai marināde būtu vienmērīga.
  10. Sagatavotos jūras produktus uzdur uz koka iesmiņiem, pārmaiņus.
  11. Liek uzkarsētā ietaukotā pannā vai uz grila. Apcep no abām pusēm,2 - 3 minūtes katru pusi.
  12. Šašlikus pasniedzot, tos viegli apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām (pēc vēlēšanās), un uz šķīvja blakus pievieno laima šķēlīti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes