Šašlika pagatavošana burkā mājas apstākļos

Šašlika pagatavošana burkā mājas apstākļos Foto: Šašlika pagatavošana burkā mājas apstākļos

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas gaļas
  • 250 g šķiņķa
  • 2-3 sīpoli
  • 1/2 citrona sulas
  • 100 ml ūdens
  • sāls
  • pipari
  • koriandrs
  • šašlika garšvielas

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Pievieno sāli, piparus, garšvielas un citrona sulu.
  3. Sīpolus sagriež gredzenos, pievieno gaļai, pielej ūdeni - atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
  4. Šķiņķi sagriež plānās sloksnītēs.
  5. Cūkgaļu ver uz iesmiem, kopā ar šķiņķi un sīpoliem.
  6. Burkā liek atlikušos sīpolus, 4-5 iesmus.
  7. Burku ietin folijā.
  8. SVARĪGI! Burkai no ārpuses jābūt sausai.
  9. Burku liek aukstā krāsnī 180-200 °C temperatūru uz 60-80 minūtēm.
  10. Neatverot krāsni, burku atdzesē, ļoti uzmanīgi atver krāsni, lai temperatūras maiņas rezultātā, burka nesasprāgtu. Šašliks gatavs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes