Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas gaļas
- 250 g šķiņķa
- 2-3 sīpoli
- 1/2 citrona sulas
- 100 ml ūdens
- sāls
- pipari
- koriandrs
- šašlika garšvielas
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.
- Pievieno sāli, piparus, garšvielas un citrona sulu.
- Sīpolus sagriež gredzenos, pievieno gaļai, pielej ūdeni - atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
- Šķiņķi sagriež plānās sloksnītēs.
- Cūkgaļu ver uz iesmiem, kopā ar šķiņķi un sīpoliem.
- Burkā liek atlikušos sīpolus, 4-5 iesmus.
- Burku ietin folijā.
- SVARĪGI! Burkai no ārpuses jābūt sausai.
- Burku liek aukstā krāsnī 180-200 °C temperatūru uz 60-80 minūtēm.
- Neatverot krāsni, burku atdzesē, ļoti uzmanīgi atver krāsni, lai temperatūras maiņas rezultātā, burka nesasprāgtu. Šašliks gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!