Sarkano pupiņu salāti „Tbilisi”

Sarkano pupiņu salāti „Tbilisi” Foto: Sarkano pupiņu salāti „Tbilisi”

Sastāvdaļas

  • 1 bundža konservētu sarkano pupiņu
  • 200-250 g vārītas liellopu gaļas
  • 1 vidēja lieluma sarkanais sīpols
  • 1 sarkanā paprika
  • 1/2 čili pipara
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 50 g valriekstu
  • kinzas zaļumu saišķītis
  • malti melnie pipari
Pārliešanai:
  • olīveļļa un vīna etiķis

Pagatavošana

  1. Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos, ja sīpols ir ass un sulīgs, to liek uz 2 minūtēm karstā ūdenī, citādi tā garša pārmāks visu citu salātos.
  2. Papriku sagriež salmiņos.
  3. Gaļu sagriež gabaliņos.
  4. Čili piparam izņem sēklas un sīki sakapā.
  5. Ķiplokus sakapā vai saspiež ķiploku spiedē.
  6. Konservētajām pupiņām nolej šķidrumu un noskalo tās.
  7. Pupiņām pievieno sīpolus, gaļu, papriku, čili piparu, ķiplokus, sakapātu kinzu, apgrauzdētus, drupinātus valriekstus.
  8. Pieber sāli, maltos melnos piparus pēc garšas.
  9. Samaisa 4-5 ēdamkarotes olīveļļas un 1 ēdamkaroti vīna etiķa.
  10. Pārlej salātus un samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes