Sarkano jāņogu – skābā krējuma kūka ar smilšu mīklu

Sarkano jāņogu – skābā krējuma kūka ar smilšu mīklu Foto: Sarkano jāņogu – skābā kūka ar smilšu mīkla

Sastāvdaļas

  • 300 g skābā krējuma
  • 2 olas
  • 150 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 100 g auzu pārslu
  • cukurs - pēc garšas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 350 g sarkano jāņogu

Pagatavošana

  1. Auzu pārslas sasmalcina un sajauc ar miltiem. Pievieno izkausētu sviestu un maisa līdz izveidojas drupatas.
  2. Tad pievieno 1 olu, cukuru cepamo pulveri un rūpīgi samaisa.
  3. Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, veidojot paaugstinātas maliņas.
  5. Sarkanās jāņogas notīra no kātiņiem, nomazgā un izklāj pār mīklu vienmērīgā slānī.
  6. Izmantojot putojamo slotiņu, saputo olu un cukuru, pievieno skābo krējumu un visu vēlreiz saputo.
  7. Masu pārlej pār ogu slāni un liek cepties 200°C temperatūrā 50 minūtes.
  8. Gatavo kūku atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes