Sastāvdaļas
- 300 g skābā krējuma
- 2 olas
- 150 g miltu
- 100 g sviesta
- 100 g auzu pārslu
- cukurs - pēc garšas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 350 g sarkano jāņogu
Pagatavošana
- Auzu pārslas sasmalcina un sajauc ar miltiem. Pievieno izkausētu sviestu un maisa līdz izveidojas drupatas.
- Tad pievieno 1 olu, cukuru cepamo pulveri un rūpīgi samaisa.
- Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, veidojot paaugstinātas maliņas.
- Sarkanās jāņogas notīra no kātiņiem, nomazgā un izklāj pār mīklu vienmērīgā slānī.
- Izmantojot putojamo slotiņu, saputo olu un cukuru, pievieno skābo krējumu un visu vēlreiz saputo.
- Masu pārlej pār ogu slāni un liek cepties 200°C temperatūrā 50 minūtes.
- Gatavo kūku atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!