Sastāvdaļas
- 50 g rīsu
- 2 sarkanās paprikas
- 125 g puravu
- 100 g svaigu šampinjonu
- 1 sīpols
- 1 tējkarote augu eļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- 400 ml ūdens
- 1 tējkarote sausā dārzeņu buljona
- 1/2 tējkarotes majorāna, maltas paprikas, karija
- 1 tējkarote svaiga bazilika
- 1 olas dzeltenums
- 2 ēdamkarotes saldā krējuma
Pagatavošana
- Iepriekšējā vakarā rīsus iemērc un tajā pašā ūdenī uz lēnas uguns uzbriedina apmēram 25 - 30 minūtes.
- Papriku sagriež sloksnītēs,sagriež puravus un šampinjonus.
- Sīpolu sakapā un nedaudz pasautē eļļā.
- Pievieno ķiplokus un dārzeņus, pielej ūdeni, garšai pieliek dārzeņu buljonu.
- Katliņam uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 15 minūtes.
- Kad dārzeņi mīksti, pieliek notecinātus rīsus un garšvielas.
- Pievieno ar krējumu sakultu olas dzeltenumu.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!