Šampinjonu zupa

Šampinjonu zupa Foto: Šampinjonu zupa

Sastāvdaļas

  • 50 g rīsu
  • 2 sarkanās paprikas
  • 125 g puravu
  • 100 g svaigu šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote augu eļļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 400 ml ūdens
  • 1 tējkarote sausā dārzeņu buljona
  • 1/2 tējkarotes majorāna, maltas paprikas, karija
  • 1 tējkarote svaiga bazilika
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēdamkarotes saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā vakarā rīsus iemērc un tajā pašā ūdenī uz lēnas uguns uzbriedina apmēram 25 - 30 minūtes.
  2. Papriku sagriež sloksnītēs,sagriež puravus un šampinjonus.
  3. Sīpolu sakapā un nedaudz pasautē eļļā.
  4. Pievieno ķiplokus un dārzeņus, pielej ūdeni, garšai pieliek dārzeņu buljonu.
  5. Katliņam uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 15 minūtes.
  6. Kad dārzeņi mīksti, pieliek notecinātus rīsus un garšvielas.
  7. Pievieno ar krējumu sakultu olas dzeltenumu.
  8. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes