Šampinjonu zupa ar liellopu malto gaļu

Šampinjonu zupa ar liellopu malto gaļu Foto: Šampinjonu zupa ar liellopu malto gaļu

Sastāvdaļas

  • 250 g liellopu maltās gaļas 
  • 2 sīpoli
  • 200 g svaigu šampinjonu
  • 70 g selerijas saknes
  • 5 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 300 g kausētā siera
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes sakapātu loku
  • mazliet svaiga bazilika
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas 
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Sīpolus, kartupeļus un selerijas sakni nomizo un sagriež gabaliņos.
  3. Burkānu nomizo un sarīvē.
  4. Katlā uzkarsē eļļu, apcep malto gaļu, pastāvīgi maisot, 5 minūtes.
  5. Pievieno šampinjonus, turpina cept 5 minūtes, pievieno sīpolus, burkānus, selerijas sakni un turpina cept vēl 5 minūtes.
  6. Uzlej 1,5 l ūdens, uzvāra, pievieno kartupeļus, pieber sāli, piparus, vāra 10 minūtes.
  7. Pakāpeniski pievieno kausēto sieru, pirms pasniegšanas pievieno pētersīļus, lokus un baziliku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes