Šampinjonu mērce ar makaroniem

Šampinjonu mērce ar makaroniem Foto: sabyna.ru

Sastāvdaļas

● 250 g makaronu
● 500 g šampinjonu
● 2 ķiploka daiviņas
● 2 ēdamkarotes olīveļļas
● 250 skābā krējuma
● 2 ēdamkarotes miltu
● 1 glāze dārzeņu buljona
● sāls
● malti melnie pipari
● pētersīļu lapiņas garnēšanai

Pagatavošana

    1. Uzliek vārīties makaronus, vārā tos pēc norādēm uz paciņas.
    2. Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.
    3. Olīveļļu pannā sakarsē, sakarsētajā olīveļļā šampinjonu cep zeltaini brūnus, 5 - 8 minūtes.
    4. Šampinjoniem uzber miltus un apmaisa, piemaisa skābo krējumu un dārzeņu buljona.
    5. Visu maisot karsē, līdz mērce sāk burbuļot.
    6. Pannu noņem no uguns un mērcei iemaisa saspiestas ķiploku daiviņas, uzliek vāku un atstāj ievilkties 3 minūtes.
    7. Pasniedzot mērci pārlej vārītajiem makaroniem un dekorē ar pētersīļi lapiņām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes