Sastāvdaļas
- 200-300 g šampinjonu
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 2-3 kartupeļi
- 200 g kausēto sieriņu
- 100 ml piena vai saldā krējuma
- 30 ml augu eļļas
- 1/2 saišķīša zaļumu
- 1 tējkarote sāls
- šķipsniņa maltu piparu
Pagatavošana
- Uzvāra 2 litrus ūdens.
- Nomizo kartupeļus, sagriež tos gabaliņos - liek verdošajā ūdenī un vāra 10 minūtes.
- Sīpolu sagriež gabaliņos, burkānu rupji sarīvē, sēnes sagriež šķēlītēs.
- Pannā lej augu eļļu, cep dārzeņus un sēnes uz vidējas uguns, ik pa brīdim apmaisot, 3-4 minūtes.
- Kad dārzeņi un sēnes apcepušies, liek tos zupā, vāra 7-10 minūtes.
- Kausētos sieriņus sagriež gabaliņos, zaļumus sakapā.
- Zupai pielej pienu vai saldo krējumu, kausētos sieriņus, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Zupu uzvāra un noņem no uguns, pievieno zaļumus, katlam uzliek vāku un patur 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!