Sastāvdaļas
- 500 g šampinjonu
- eļļa pēc vajadzības
- sāls, pipari pēc garšas
- 1 ēdamkarote pētersīļu zaļumu
- 280 g tomātu
Pārliešanai:
- 1 glāze tomātu mērces
- mārrutki
Pagatavošana
- Šampinjonus nomazgā, noslauka ar mitru drānu, sagriež sloksnītēs un katliņā apcep eļļā, pievieno sāli un piparus
- Gatavus, sarkanus tomātus bez mizas sagriež šķēlēs.
- Dezinficētā burkā liek kārtām sagatavotas sēnes, tomātu šķēles un zaļumus (sīki sagrieztus).
- Tad sagatavotu burku pārlej ar pikantu tomātu mērci, kura ir sarīvēti mārrutki (pēc garšas).
- Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu un sterilizē 0,5 litru burkas - 60 minūtes un litra burkas - 70 minūtes.
- Pēc sterilizēšanas burku aizvalcē un atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!