Sastāvdaļas
- 600 g šampinjonu
- 1 glāze 9% etiķa
- 2 glāzes ūdens
- 3 lauru lapas
- 6 melnie pipari
- 2 krustnagliņas
- 2 sīpoli
- 2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
Pagatavošana
- Nepāraugušus šampinjonus notīra, nomazgā un liek verdošā sālsūdenī, kuram pievienots nedaudz etiķa (lai nepaliek tumši), vāra 10-15 minūtes un tad atdzesē aukstā ūdenī.
- Novārītus šampinjonus sakārto burkā, pa starpām ieliek noplaucētas sīpolu ripiņas.
- Ūdeni ar garšvielām vāra 5 minūtes, izkāš caur sietu, pievieno etiķi un vēlreiz uzvāra.
- Karstu marinādi uzlej sēnēm.
- Nākamajā dienā marinādi nolej, no jauna uzvāra un uzlej sēnēm.
- Trešajā dienā vēl atkārto to pašu.
- Tad burku noslēdz ar plastmasas vāciņu un uzglabā aukstā vietā.
Šādus šampinjonus izmanto kā salātus vai arī kā komponentu pie citiem salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!