Šampinjoni eļļā

Šampinjoni eļļā Foto: Šampinjoni eļļā

Sastāvdaļas

  • 1 kg nelielu, stingru šampinjonu
  • ½ l baltvīna etiķa
  • ¼ l sausā baltvīna
  • 1 krietna šķipsna sāls
  • 1 citrons
  • 2 lauru lapas
  • 2 zariņi svaiga rozmarīna
  •  2 krustnagliņas
  • 4-6 paegļa ogas
  • 1 tējkarote balto piparu graudiņu
  • 400 ml auksti spiestas olīveļļas

Pagatavošana

  1. Sēnes notīra, nogriež kātiņiem galus un ar mitru drāniņu noberž cepurītes.
  2. Uzvāra etiķi kopā ar vīnu un sāli.
  3. Tajā sēnes vāra apmēram 10 min.
  4. Sēnes izņem no šķidruma, uzliek uz dvieļa un labi notecina.
  5. Pa to laiku citronu nomazgā karstā ūdenī un nosusina, nogriež mizu.
  6. Noskalo lauru lapas un rozmarīnu.
  7. Sēnes kopā ar citrona mizu un garšvielām pilda sterilizētās burkās.
  8. Pārlej ar eļļu, lai sēnes būtu pilnīgi pārklātas.


Uzglabāšanas laiks: aptuveni 3 mēneši.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes