Sastāvdaļas
- 1 kg nelielu, stingru šampinjonu
- ½ l baltvīna etiķa
- ¼ l sausā baltvīna
- 1 krietna šķipsna sāls
- 1 citrons
- 2 lauru lapas
- 2 zariņi svaiga rozmarīna
- 2 krustnagliņas
- 4-6 paegļa ogas
- 1 tējkarote balto piparu graudiņu
- 400 ml auksti spiestas olīveļļas
Pagatavošana
- Sēnes notīra, nogriež kātiņiem galus un ar mitru drāniņu noberž cepurītes.
- Uzvāra etiķi kopā ar vīnu un sāli.
- Tajā sēnes vāra apmēram 10 min.
- Sēnes izņem no šķidruma, uzliek uz dvieļa un labi notecina.
- Pa to laiku citronu nomazgā karstā ūdenī un nosusina, nogriež mizu.
- Noskalo lauru lapas un rozmarīnu.
- Sēnes kopā ar citrona mizu un garšvielām pilda sterilizētās burkās.
- Pārlej ar eļļu, lai sēnes būtu pilnīgi pārklātas.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 3 mēneši.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!