Sastāvdaļas
Šampanieša kūkas biskvītam:
- 125 g miltu
- 125 g pūdercukura
- 125 g sviesta
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 3 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 400 ml saldā krējuma
- 2 paciņas putukrējuma stindzinātāja
- 400 ml šampānietis
- 2 iepakojumi citronu krēma pulveris (Piezīme: jāiemaisa auksts)
Dekorēšanai:
- rīvēta šokolāde
Pagatavošana
- Vispirms sagatavo tortes biskvītu. Sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru saputo. Olas pa vienai pakāpeniski iemaisa, turpina putot, līdz masa ir gaisīga.
- Iesijā cepamo pulveri un miltus un iecilā maisījumā.
- Kūkas formu ietauko un izkaisa ar miltiem (vai arī izklāj ar pergamenta papīru).
- Ielej mīklu un iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 175°C temperatūrā cep apmēram 30 minūtes.
- Izmēģina ar kociņu vai gatavs.
- Kūkai ļauj atdzist un tad izņem to no formas. Kad kūka ir auksta, pārgriež to uz pusēm horizontāli.
- Šampānieša kūkas pildījumam saputoto saldo krējumu ar stindzinātāju stingrās putās.
- Pudiņu sagatavo saskaņā ar lietošanas instrukciju, bet piena vietā izmantot šampānieti.
- Pievieno putukrējumu un samaisa.
- Pusi no pildījuma masas liek uz apakšējās kārtas, uzliek otro kārtu un atkal liek pildījuma kārtu.
- Šampānieša torti pārliek ar rīvētas šokolādes kārtu.
- Ieteikums.
- Noteikti izmantojiet pudiņa pulveri, ko var sajaukt aukstu,piemēram, „Paradiescreme” no Dr.Oetker.
● Pie šampānieša tortes, protams, labi garšos šampānietis ...
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!