Sastāvdaļas
Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram septiņas 0,5 litru burkas.
- 1 kg sarkano tomātu
- 1 kg burkānu
- 0,2 kg pētersīļu sakņu
- 1 kg sīpolu loku
- 0,5 kg diļļu
- 0,5 kg pētersīļu lapu
- 0,7 kg sāls
Pagatavošana
- Tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs.
- Burkānu un pētersīļu saknes nomazgā un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves.
- Zaļumus izlasa, noskalo un sīki sagriež.
- Visus dārzeņus un zaļumus samaisa ar sāli, saliek izkarsētās sausās burkās un cieši noslēdz ar plastmasas vāciņiem.
Jāraugās, lai garšaugi būtu pārklāti ar šķidrumu – sālījumu, pretējā gadījumā tie var sākt no virsas pelēt. Sālītos garšaugus lietojot zupā, jāievēro, ka zupai sāls nav jāliek.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!