Sastāvdaļas
- 1 kg sīpolu loku
- 200 g diļļu
- 100 g estragona lapu
- 8 lauru lapas
- 20 smaržīgo piparu
- 80-100 g sāls
Pagatavošana
- Svaigus sīpolu lokus pārlasa, atdala bojātos.
- Tāpat sagatavo estragonu un dilles, tikai sagriež sīkāk.
- Visas sastāvdaļas samaisa ar sāli un garšvielām.
- Cieši sapilda burkā un uzliek plastmasas vāciņu.
- Pēc dažām stundām virspusē rodas šķidrums un loki nedaudz saplok.
- Burku vēl papildina ar zaļumiem, līdz trauks pilns, un tad to noslēdz.
- Jāraugās, lai šķidrums pārsedz zaļumus.
- Uzglabā vēsā vietā.
- Šādi sālīti loki i ar asu, pikantu garšu.
- Ēdienu gatavojot, jāievēro, ka loki ir diezgan sāļi un, iespējams, pie ēdiena sāls nebūs jāliek.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!