Sālīti sīpolu loki

Sālīti sīpolu loki Foto: Sālīti sīpolu loki

Sastāvdaļas

  • 1 kg sīpolu loku
  • 200 g diļļu
  • 100 g estragona lapu
  • 8 lauru lapas
  • 20 smaržīgo piparu
  • 80-100 g sāls

Pagatavošana

  1. Svaigus sīpolu lokus pārlasa, atdala bojātos.
  2. Tāpat sagatavo estragonu un dilles, tikai sagriež sīkāk.
  3. Visas sastāvdaļas samaisa ar sāli un garšvielām.
  4. Cieši sapilda burkā un uzliek plastmasas vāciņu.
  5. Pēc dažām stundām virspusē rodas šķidrums un loki nedaudz saplok.
  6. Burku vēl papildina ar zaļumiem, līdz trauks pilns, un tad to noslēdz.
  7. Jāraugās, lai šķidrums pārsedz zaļumus.
  8. Uzglabā vēsā vietā.
  9. Šādi sālīti loki i ar asu, pikantu garšu.
  10. Ēdienu gatavojot, jāievēro, ka loki ir diezgan sāļi un, iespējams, pie ēdiena sāls nebūs jāliek.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes