Sālīti gurķi

Sālīti gurķi Foto: Sālīti gurķi

Sastāvdaļas

  • gurķi (daudzums uz pāris litra burkām)
  • daži diļļu kāti
  • 1 mārrutka lapa
  • 5-6 ķiploka daiviņas
  • 3-4 čili pipara gredzeni
  • 2 paprikas gredzeni
  • 2 melno jāņogu lapas
  • 20 g rupjās sāls
  • citronskābe

Pagatavošana

  1. Gurķus pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 4-6 stundām.
  2. Burkas sterilizē, vāciņus pārlej ar verdošu ūdeni.
  3. Ķiplokus notīra, zaļumus nomazgā.
  4. Burkā liek sapluinītu mārrutka lapu, diļļu kātu, melno jāņogu lapas.
  5. Burkā blīvi liek gurķus.
  6. Pārber ķiploku šķēlītes, liek piparu un paprikas gredzenus.
  7. Pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņus, bet neaizvāko, atdzesē istabas temperatūrā, kamēr burku var paņemt rokās.
  8. Ūdeni no burkām lej katlā, pielej 100 ml vārīta ūdens, uzvāra. 
  9. Burkās ber sāli un citronskābi, pārlej ar verdošu ūdeni, līdz burkas augšai. 
  10. Burkas aizvāko.
  11. Aizvākotas burkas apgriež otrādi un liek siltā vietā uz 24 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes