Sastāvdaļas
- gurķi (daudzums uz pāris litra burkām)
- daži diļļu kāti
- 1 mārrutka lapa
- 5-6 ķiploka daiviņas
- 3-4 čili pipara gredzeni
- 2 paprikas gredzeni
- 2 melno jāņogu lapas
- 20 g rupjās sāls
- citronskābe
Pagatavošana
- Gurķus pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 4-6 stundām.
- Burkas sterilizē, vāciņus pārlej ar verdošu ūdeni.
- Ķiplokus notīra, zaļumus nomazgā.
- Burkā liek sapluinītu mārrutka lapu, diļļu kātu, melno jāņogu lapas.
- Burkā blīvi liek gurķus.
- Pārber ķiploku šķēlītes, liek piparu un paprikas gredzenus.
- Pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņus, bet neaizvāko, atdzesē istabas temperatūrā, kamēr burku var paņemt rokās.
- Ūdeni no burkām lej katlā, pielej 100 ml vārīta ūdens, uzvāra.
- Burkās ber sāli un citronskābi, pārlej ar verdošu ūdeni, līdz burkas augšai.
- Burkas aizvāko.
- Aizvākotas burkas apgriež otrādi un liek siltā vietā uz 24 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!