Sālīti baklažāni

Sālīti baklažāni Foto: Sālīti baklažāni

Sastāvdaļas

  • 2 lieli baklažāni
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote svaiga, sakapāta bazilika (pēc garšas)
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 lauru lapa
  • etiķis (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Baklažānus nomazgā, nomizo, sagriež nelielās, plānās sloksnītēs.
  2. Sagrieztos baklažānus liek bļodā, pārkaisa ar sāli, virsū liek šķīvi.
  3. Šķīvim virsū liek slogu – derēs 3 litra burka, pildīta ar ūdeni.
  4. Šādi baklažānus atstāj uz nakti.
  5. Nākošā dienā baklažānus notecina caurdurī, atstāj uz pāris minūtēm, lai viss liekais šķidrums notek.
  6. Notecinātos baklažānus liek citā bļodā, uzlej etiķi, atstāj uz 1 stundu.
  7. Bļodai uzliek šķīvi vai dvieli.
  8. Baklažānus atkal liek caurdurī un notecina, piespiež, lai viss liekais šķidrums notek.
  9. Bļodā sajauc baklažānus, olīveļļu, sakapātus ķiplokus un baziliku.
  10. Dārzeņu maisījumu blīvi liek sterilizētās burkās, pievieno lauru lapu un mazliet olīveļļas.
  11. Burkas aizvāko un liek ledusskapī.
  12. Jau pēc trīs dienām baklažāni ir gatavi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes