Sastāvdaļas
- 2 kg gurķu
- 3-4 diļļu kāti
- 2-3 lauru lapas
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 1 mārrutka sakne
- 2 mārrutku lapas
- 1-2 ķiršu lapas vai 1-2 ozola lapas
- 3 seleriju kātiņi
- 3 pētersīļu kātiņi
- 3 estragona kātiņi
- 1 paprika pēc vēlēšanās
- 5 melno piparu graudiņi
Sālījumam:(uz 1 l ūdens)
- 80 g sāls
Pagatavošana
- Sastāvdaļu daudzums paredzēts 3 l burkai.
- Gurķus sašķiro pēc lieluma, nomazgā un mērcē aukstā ūdenī 6-8 stundas.
- Zaļumus nomazgā un liek burkā.
- Burkā, kārtās liek garšvielas-gurķus-garšvielas-gurķus.
- Dilles liek burkas virspusē.
- Gatavo sālījumu - sāli izšķīdina aukstā ūdenī.
- Sālījumu pārlej gurķiem, līdz pašai burkas augšai.
- Burkai uzklāj marli, un atstāj, istabas temperatūrā uz 2-3 dienām.
- Pēc 2-3 dienām, burkas virspusē būs parādījušās baltas putas.
- Sālījumu no gurķiem nolej, lej katlā, uzvāra.
- Uzvārīto sālījumu atkal pārlej gurķiem, burku aizvāko.
- Burku apgriež otrādi, kārtīgi ietin drānā un atstāj istabas temperatūrā atdzist.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!