Sastāvdaļas
- sēnes
- ūdens
- sāls
- etiķis vai citronskābe
- garšvielas
Pagatavošana
- Sēnes šķiro, noskalo, liek verdošā ūdenī, pievieno sāli, etiķi, vai citronskābi (uz vienu litru ūdens 10 - 15 g sals, 1 ēdamkarote etiķa vai 0,5 g citronskābes), lai sēnes būtu baltākas, stingrākas, un vāra 10 - 15 minūtes, skaitot no vārīšanās sakuma.
- Tad no vārāmā ūdens izņem, pārliek auksta ūdeni, pārlasa, vēlreiz noskalo un uz sieta notecina.
- Sēnes liek kārtam ar sāli tīrās burkās. Uz vienu kilogramu sēņu ņem 45 - 50 g sāls.
- Kad sēnes burkā sakārtotas, pārliek tam slogu.
- Sālījumam jāpārsedz sēnes, ja tā ir par maz,tad uzlej aukstu ūdeni.
- Sēnes, ja vēlas, var sālīt ar garšvielām - lauru lapā, pipariem, krustnagliņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!