Sālītas sēnes - karstā sālīšana

Sālītas sēnes - karstā sālīšana Foto: Sālītas sēnes - karstā sālīšana

Sastāvdaļas

  • sēnes
  • ūdens
  • sāls
  • etiķis vai citronskābe
  • garšvielas

Pagatavošana

  1. Sēnes šķiro, noskalo, liek verdošā ūdenī, pievieno sāli, etiķi, vai citronskābi (uz vienu litru ūdens 10 - 15 g sals, 1 ēdamkarote etiķa vai 0,5 g citronskābes), lai sēnes būtu baltākas, stingrākas, un vāra 10 - 15 minūtes, skaitot no vārīšanās sakuma.
  2. Tad no vārāmā ūdens izņem, pārliek auksta ūdeni, pārlasa, vēlreiz noskalo un uz sieta notecina.
  3. Sēnes liek kārtam ar sāli tīrās burkās. Uz vienu kilogramu sēņu ņem 45 - 50 g sāls.
  4. Kad sēnes burkā sakārtotas, pārliek tam slogu.
  5. Sālījumam jāpārsedz sēnes, ja tā ir par maz,tad uzlej aukstu ūdeni.
  6. Sēnes, ja vēlas, var sālīt ar garšvielām - lauru lapā, pipariem, krustnagliņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes