Sālītas bekas

Sālītas bekas Foto: Sālītas bekas

Sastāvdaļas

● 1 kg beku
● 2 ēdamkarotes sāls
● 1 lauru lapa
● 5 smaržīgie pipari
● mārrutki
● dilles
● 1-2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

    1. Sēnes kārtīgi nomazgā.
    2. Sēnes mērcē 2-3 diennaktis aukstā sālsūdenī.
    3. Ūdeni maina 3-4 reizes diennaktī.
    4. Sterilizē burku(vislabāk izmantot 3 l burku).
    5. Sēnes liek kārtās, uzkaisot sāli un garšvielas.
    6. Burkai uzklāj marli, uzliek trauku un traukā liek slogu.
    7. Jāskatās, lai sēnes būtu pārklātas ar šķidrumu.
    8. Sēnes būs gatavas pēc 30-35 dienām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes